De kosten van zonnepanelen.
Helder.

Doe de Dakcheck.

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen.

sticker korting

Wat is je postcode en huisnummer?

kWh

Kosten besparen met zonnepanelen.

Zonnepanelen, het kost wat. Maar dan heb je ook je eigen zonnepanelen, waarmee je veel geld kunt besparen. Met een overzichtelijk aanbod, een scherpe prijs en supersnelle installatie maakt energiedirect het kopen van zonnepanelen makkelijk. Als klant van energiedirect profiteer je ook nog eens van 250 euro klantenkorting én worden je zonnepanelen meestal binnen 6 tot 8 weken geïnstalleerd. Mooi meegenomen.

Zonnige investering.

De exacte prijs van zonnepanelen is afhankelijk van het soort panelen dat je kiest. Bij energiedirect hebben we er twee: de ZonGoed en de ZonBeter. Beide zijn het topkwaliteit panelen voor een scherpe prijs. En standaard komen ze met een SolarEdge omvormer en optimizers waardoor de opbrengst per paneel nog groter is. We adviseren je het aantal zonnepanelen te kopen dat je nodig hebt voor je eigen verbruik. Zo houd je de kosten laag, is je besparing optimaal en verdien je je panelen in een aantal jaren weer terug.

Prijsontwikkeling zonnepanelen.

De prijs van zonnepanelen is een stuk minder hoog dan vaak gedacht wordt. Op de Nederlandse markt is de prijs in de afgelopen jaren met wel meer dan 60% gedaald. En de stroom die je zelf opwekt met je zonnepanelen is vaak goedkoper dan de stroom die je afneemt bij je energieleverancier. Daarom is investeren in zonnepanelen vaak veel aantrekkelijker dan dat je misschien zou denken!

Voordelige groene stroom van je eigen zonnepanelen.

Voor niets gaat de zon op. Maar zonnepanelen leveren je veel op. Zo spaar je het milieu en heb je minder elektriciteit nodig van je energieleverancier. En dat betekent maandelijks besparen op je energierekening!

De groene voordelen van zonnepanelen.

De kosten die je investeert in zonnepanelen leveren je ook een hoop voordelen op. Met zonnepanelen wek je namelijk zelf duurzame, groene stroom op. Je verlaagt zo ook de uitstoot van CO2. En dat is natuurlijk goed voor het milieu. En ook voor je portemonnee heeft het voordelen, want met de opbrengst van je zonnepanelen bespaar je direct op je energierekening. Extra voordeel: zonnepanelen maken je huis energiezuiniger. Uit onderzoek blijkt dat de woningwaarde daardoor zelfs met zo’n € 5000 stijgt!

Kosten besparen met zonnepanelen: ook dat kan!

Met tien zonnepanelen op je dak bespaar je al snel zo’n 500 euro per jaar op je energiekosten Gemiddeld gezien verdien je de investering in zonnepanelen binnen 6 tot 10 jaar terug. De kwaliteit van zonnepanelen is hoog. Daarom gaan je panelen tegenwoordig ongeveer 25 jaar mee. En dus profiteer je na de terugverdientijd nog zo'n 15 tot 20 jaar van gratis groene stroom. Dit levert je uiteindelijk een besparing op van enkele duizenden euro's. Doe de Dakcheck om te berekenen hoe snel jij de kosten van jouw zonnepanelen terugverdient.

Btw op zonnepanelen vanaf 2023 naar 0%

Heb je voor 1 januari 2023 zonnepanelen aangeschaft? Dan kon je het volledige btw-bedrag dat je betaalt hebt voor de aanschaf van je zonnepanelen (inclusief installatie) terugvragen tot 1 juli 2023. Heb je jouw zonnepanelen na 1 januari 2023 gekocht? Dan betaal je geen btw meer bij de aanschaf van zonnepanelen. Een mooie meevaller.

Zonnepanelen dus. Maar dan makkelijk!

Bij energiedirect laten we je graag stralen. Daarom houden we het simpel en snel, met twee soorten zonnepanelen, een duidelijke uitleg en transparante kosten. Lekker helder dus. En zo geregeld!

  • Topkwaliteit zonnepanelen voor een scherpe prijs.
  • Duidelijke uitleg en transparante kosten.
  • Zelf duurzame, groene stroom opwekken.
  • Kosten besparen op je energierekening. 
  • € 250 korting voor klanten.

Benieuwd naar de kosten voor zonnepanelen op jouw dak?

Ook handig om te weten over de kosten van zonnepanelen.

Nog vragen of op zoek naar meer info over de kosten van zonnepanelen? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

Hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt berekenen we aan de hand van je stroomverbruik en kenmerken van je dak. Zoals de oppervlakte, oriëntatie, hellingshoek en schaduwvorming. We kijken dus niet alleen naar de afmetingen van je dak en de zonnepanelen.

Het btw-tarief op zonnepanelen bedraagt tot 1 januari 2023 21%. Vanaf 2023 zal de btw bij de aanschaf van zonnepanelen komen te vervallen.

Ja, zoals alle prijzen op onze website, zijn die van zonnepanelen ook inclusief btw. Die kun je overigens in de meeste gevallen bijna helemaal terugkrijgen van de Belastingdienst. Vanaf 1 januari 2023 betaal je geen btw meer bij de aanschaf van zonnepanelen.

Bij ons betaal je niet apart voor installatie en montage van je zonnepanelen. De totaalprijs die je op je offerte ziet is dus inclusief het installeren en monteren. En we laten het installeren graag over aan een specialist van onze servicepartner EnergieWonen. De expert op het gebied van installatie en onderhoud. Je kunt dus rekenen op deskundige installatie zonder extra kosten. In slechts 1 dag!

Ja, een zonnepaneel verdient zich terug. Hoe lang de terugverdientijd is hangt onder andere van de aanschafprijs en de stroomprijs van je leverancier. Ook is de locatie van de zonnepanelen voor een groot deel bepalend voor het rendement.

In Nederland kun je je zonnepanelen in 7 tot 10 jaar terugverdienen, uitgaande van een stabiele stroomprijs. Bij een stijgende stroomprijs verdienen de panelen zich sneller terug.

De waarde van je woning is onder andere afhankelijk van de hoogte van het energielabel van je woning. Hoe energiezuiniger je woning is, des te hoger (beter) je energielabel wordt. Zonnepanelen maken je huis energiezuiniger. Uit onderzoek blijkt dat de woningwaarde daardoor zelfs met zo’n € 5000 stijgt.

goedzitters

Zonnepanelen maakt onderdeel uit van ons Goedzitters programma.

Omdat we vinden dat onze klanten nog meer voordeel verdienen. Met onze Goedzitters korting zit je als klant van energiedirect nóg beter. Waar wacht je nog op?