Bij energiedirect.nl heb je de keuze tussen één tarief voor al je stroom of aparte tarieven voor dag- en nachtstroom. We noemen dit een enkeltarief en een dubbeltarief. Bij een dubbeltarief betaal je ’s avonds, ’s nachts en in het weekend een lager tarief dan overdag. Welke keuze voor jou de beste is, hangt af van je stroomverbruik. Verbruik je minimaal 60% in de avonden en weekenden, dan is het dubbeltarief voordeliger. Welke keuze je ook maakt, met onze lage tarieven zit je altijd goed voor stroom en gas.

Bekijk onze producten en tarieven

Dag- en nachtstroom per provincie verschillend.

In Brabant en Limburg gebruik je dagstroom op werkdagen tussen 7.00 en 21.00 uur. Nachtstroom gebruik je op werkdagen tussen 21.00 en 7.00 uur en in het weekend en op feestdagen tijdens alle uren. Dagstroom noemt men hier ook wel piektarief. Nachtstroom noemt men daltarief. In alle andere provincies gebruik je dagstroom op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Nachtstroom gebruik je op werkdagen tussen 23.00 en 7.00 uur en in het weekend en op feestdagen tijdens alle uren. Dagstroom noemt men hier ook wel hoogtarief. Nachtstroom noemt men laagtarief.

Dag- en nachtstroom aanvragen.

Je kan dag- en nachtstroom bij ons afnemen wanneer je een elektriciteitsmeter hebt met 2 lopende telwerken. Is dit niet het geval, neem dan eerst contact op met je netbeheerder voor de aanpassing van je meter.