Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Stroom en gas. We gebruiken het elke dag zonder er bij na te denken. Maar waar haalt Nederland eigenlijk zijn energie vandaan? We leggen het uit.

Nederland wordt steeds groener.

Waar komt energie in Nederland vandaan?

Waar haalt Nederland z'n energie vandaan?

De energie die je gebruikt voor je apparaten komt zowel uit Nederland zelf, als uit het buitenland. Gas komt in Nederland onder meer uit het Groningse Slochteren. Stroom uit de Noordzee en de Maasvlakte. In Nederland staan tientallen elektriciteitscentrales die ervoor zorgen dat er altijd en overal genoeg stroom is. De grootste staan in Eemshaven, Rotterdam en Maasbracht. Aan de hand van het stroometiket kun je zien waar de geleverde stroom vandaan komt.

Ook in onze hoofdstad Amsterdam staat een flinke centrale voor gas en kolen. Want in een stad waar dag en nacht wat te doen is verbruiken de ruim 800.000 inwoners natuurlijk bakken met energie!

groene energie in nederland

Hoe zit het met groene energie in Nederland?

Energie wordt dus grootschalig opgewekt in elektriciteitscentrales. Deze stroom komt uit fossiele brandstoffen zoals steenkool en aardgas. Maar Nederland werkt hard mee aan de energietransitie. De Nationale doelstelling is dan in 2050 onze hele energievoorziening uit 100% duurzame energie bestaat. En dus zien we steeds meer opgewekte groene stroom van bijvoorbeeld windmolens en zonnepanelen. Deze duurzame energie in Nederland is energie uit hernieuwbare bronnen zoals biomassa, water, zon en wind.

Echt groen is goed, vinden we bij energiedirect.nl. Wij zijn voor energie uit duurzame bronnen. En daarom krijg je bij ons alleen groene stroom van 100% windenergie.
duurzame energie nederland

Mag het een kilowatt-uurtje minder zijn?

We zijn in Nederland al flink bezig met het duurzamer omgaan van energie. Alleen al in de gemeente Amsterdam moeten straks 4000 oplaadpunten zijn voor elektrisch rijden. En 80.000 huishoudens wekken met zonnepanelen straks zelf zonne-energie op in Amsterdam. Ook de rest van Nederland investeert in die groene energie.

Het antwoord op een stijgend energieverbruik ligt natuurlijk niet alleen bij het opwekken van groene energie. Energie besparen helpt ook. En alle beetjes helpen daarbij. Isoleer je huis dus goed. Douche minder lang, was je kleren minder heet en zet de verwarming een graadje lager. Slim bezig.

Op zoek naar een goedkope energieleverancier in Nederland?

We behoren al jarenlang tot de goedkoopste energieleveranciers.

Wil je energie vergelijken of overstappen naar een andere energieleverancier? Dat kan eenvoudig bij energiedirect.nl. Bij ons krijg je standaard groene stroom en gas voor een scherpe prijs. Je kunt onze lage tarieven eenvoudig vergelijken met wat je nu betaalt. Is ons aanbod beter? Dan maken we overstappen heel simpel voor je.

  • Goedkope tarieven voor nieuwe én bestaande klanten
  • Standaard 100% groene stroom zonder extra kosten
  • Overstappen zonder gedoe

Een dikke 8,2 van onze klanten.

Ook handig om te weten over energie in Nederland.