In 3 stappen advies op maat.

Simpel.

250 euro korting voor klanten

Doe de Dakcheck

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen.

Wat is je postcode en huisnummer?

kWh

Onderdeel van Goedzitters.

Op de hoogte blijven van onze kortingsdeals?

Start met besparen op je energierekening.

Bij energiedirect.nl houden we het simpel en snel, met twee soorten zonnepanelen, een duidelijke uitleg, transparante kosten en meestal al binnen 3 maanden geïnstalleerd.

2 keuzes. Geen stress.

Om het kopen van zonnepanelen overzichtelijk voor je te houden, bieden we 2 soorten panelen: ZonGoed en ZonBeter. De afmetingen zijn hetzelfde. En allebei zijn het zeer goede panelen. De ZonGoed zonnepanelen zijn super scherp geprijsd én met hele goede opbrengsten. En de ZonBeter panelen, die zijn scherp geprijsd met de béste opbrengsten. En je krijgt op allebei € 250 korting als je klant bent. In onze Dakcheck zie je snel welke zonnepanelen het beste bij jouw persoonlijke situatie passen. Welke zonnepanelen je ook koopt, je kunt dus nooit verkeerd kiezen.

Garantie op kwaliteit & rendement.

Van de opbrengst van je zonnepanelen wil je lang genieten. Daarom krijg je standaard 15 jaar garantie op de ZonGoed panelen en 25 jaar garantie op de ZonBeter panelen. Dat zonnepanelen elk jaar een klein beetje slijten is normaal. Wat we in ieder geval garanderen is dat je ZonGoed panelen na 25 jaar nog 83,1% van het oorspronkelijke vermogen hebben, de ZonBeter panelen maar liefst 92%. Zo profiteer je niet alleen nu, maar ook in de toekomst!

Deskundige installatie in 1 dag.

Wij mogen dan goed zijn in het leveren van energie, het installeren van zonnepanelen is echt werk voor een erkende specialist. Daarom neemt onze partner Volta Solar of EnergieWonen het proces na de aanvraag van je offerte van ons over. Je ontvangt van hen de offerte met daarin ook meteen een overzicht van de opbrengst van je panelen. Zeg je hierop ja? Gefeliciteerd! Volta Solar of EnergieWonen regelt de complete installatie van je zonnepanelen. Binnen 1 dag geleverd én geïnstalleerd.

Van Dakcheck naar besparen met je eigen zonnepanelen.

Met een overzichtelijk aanbod, een scherpe prijs en supersnelle installatie maken we het kopen van zonnepanelen makkelijk.

Bevestiging.

Na het doen van de Dakcheck, ontvang je van ons per e-mail een bevestiging van je offerte-aanvraag.

Offerte.

Binnen 3 werkdagen krijg je een persoonlijke offerte van Volta Solar of EnergieWonen. Daarin zie je met een luchtfoto exact hoeveel zonnepanelen ideaal zijn voor jouw dak.

Telefoontje.

Blij met de offerte? Volta Solar of EnergieWonen maakt binnen 10 werkdagen een afspraak met je voor het plaatsen van de zonnepanelen.

Installatie.

De zonnepanelen worden in 1 dag op je dak geïnstalleerd. Een meerwaarde voor je huis én lagere maandlasten.

Besparen.

Op je computer of via de mobiele app krijg je inzicht in de opbrengst van je panelen.

Ook handig om te weten over zonnepanelen.

Nog vragen of op zoek naar meer info over zonnepanelen? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

In een zonnepaneel zitten zonnecellen. Wanneer er licht op het zonnepaneel valt, zetten deze zonnecellen het licht van de zon om in gelijkstroom.

Een omvormer, ook onderdeel van je zonnepanelensysteem, zet deze gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom. Dat is de bruikbare stroom die uit je stopcontacten komt.  En deze stroom gebruik je vervolgens voor je apparaten in huis.

Soms wek je meer stroom op dan je op dat moment zelf nodig hebt. Je levert dan energie terug aan het stroomnet. En heb je meer stroom nodig dan je opwekt? Dan levert je stroomleverancier uiteraard de stroom die je nog extra nodig hebt.

Meer weten? Je leest hier alles over hoe zonnepanelen werken. En hier over stroom terugleveren.

Ja, een zonnepaneel verdient zich terug. Hoe lang de terugverdientijd is hangt onder andere van de aanschafprijs en de stroomprijs van je leverancier. Ook is de locatie van de zonnepanelen voor een groot deel bepalend voor het rendement.

In Nederland kun je je zonnepanelen in 7 tot 10 jaar terugverdienen, uitgaande van een stabiele stroomprijs. Bij een stijgende stroomprijs verdienen de panelen zich sneller terug.

Zonnepanelen leveren je veel op: besparen op je energierekening, bijdragen aan een beter milieu doordat je zelf groene stroom opwekt én minder afhankelijkheid van je energieleverancier.

Tien zonnepanelen leveren al snel een voordeel op van ruim € 500 per jaar. Deze berekening hebben we gebaseerd op een leveringstarief van € 0,19 (incl. btw) per kWh.

Bij ons betaal je niet apart voor installatie en montage van je zonnepanelen. De totaalprijs die je op je offerte ziet is dus inclusief het installeren en monteren. En we laten het installeren graag over aan een specialist van onze servicepartner Volta Solar of EnergieWonen. De expert op het gebied van installatie en onderhoud. Je kunt dus rekenen op deskundige installatie zonder extra kosten. In slechts 1 dag!

Ja. Zonnepanelen werken namelijk op zonlicht, niet op temperatuur. In het voorjaar en zomer wekken je panelen de meeste stroom op. Dat komt omdat de dagen langer zijn en er gemiddeld meer zon is. Hoe meer licht, hoe meer opbrengst. Zo simpel is het. Zonnepanelen wekken dus ook energie op als het bewolkt is. Alleen wat minder.

Zonnepanelen maakt onderdeel uit van ons Goedzitters programma.

Extra voordeel speciaal voor klanten.