In 3 stappen advies op maat.
Simpel.

Doe de Dakcheck.

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen.

sticker korting

Wat is je postcode en huisnummer?

kWh

Start met besparen op je energierekening.

Bij Energiedirect houden we het simpel en snel, met twee soorten zonnepanelen, een duidelijke uitleg, transparante kosten en meestal al binnen 6 tot 8 weken geïnstalleerd.

zonnepaneel

3 keuzes. Geen stress.

Om het kopen van zonnepanelen overzichtelijk voor je te houden, bieden we verschillende soorten panelen. De afmetingen zijn hetzelfde. De zonnepanelen zijn super scherp geprijsd én hebben hele goede opbrengsten. En je krijgt op € 250 euro korting als je klant bent. In onze Dakcheck zie je snel welke zonnepanelen het beste bij je persoonlijke situatie passen. Welke zonnepanelen je ook koopt, je kunt dus nooit verkeerd kiezen.

badge

Garantie op kwaliteit & rendement.

Van de opbrengst van je zonnepanelen wil je lang genieten. Daarom krijg je standaard minimaal 15 jaar garantie op de zonnepanelen. Dat zonnepanelen elk jaar een klein beetje slijten is normaal. Wat we in ieder geval garanderen is dat je panelen nog een minimaal percentage van het oorspronkelijke vermogen hebben. Dit verschilt per paneel. Zo profiteer je niet alleen nu, maar ook in de toekomst!

installatie

Deskundige installatie in 1 dag.

We mogen dan goed zijn in het leveren van energie, het installeren van zonnepanelen is echt werk voor een erkende specialist. Daarom neemt onze installatiepartner het proces na de aanvraag van je offerte van ons over. Je ontvangt van hen de offerte met daarin ook meteen een overzicht van de opbrengst van je panelen. Zeg je ja? Gefeliciteerd! De installatiepartner regelt de complete installatie van je zonnepanelen. Binnen 1 dag geleverd én geïnstalleerd.

Van Dakcheck naar besparen met je eigen zonnepanelen.

Met een overzichtelijk aanbod, een scherpe prijs en supersnelle installatie maken we het kopen van zonnepanelen makkelijk.

 • 1. Offerte aanvragen
  Doe de Dakcheck, bekijk je besparing en vraag een gratis offerte aan.

 • 2. Je ontvangt de offerte
  Binnen 3 werkdagen krijg je een persoonlijke offerte van onze servicepartner EnergieWonen.
 • 3. Afspraak maken
  Blij met de offerte? Binnen 10 werkdagen maakt onze serviceparter telefonisch een afspraak met je voor het plaatsen voor de zonnepanelen.
 • 4. De installatie
  De zonnepanelen worden in 1 dag op je dak geïnstalleerd.
 • 5. Je start met besparen
  Via je de mobiele app of via je computer heb je zelf inzicht in de opbrengst van je panelen.

Ook handig om te weten over zonnepanelen.

Nog vragen of op zoek naar meer info over zonnepanelen? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

In een zonnepaneel zitten zonnecellen. Wanneer er licht op het zonnepaneel valt, zetten deze zonnecellen het licht van de zon om in gelijkstroom.
 
Een omvormer, ook onderdeel van je zonnepanelensysteem, zet deze gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom. Dat is de bruikbare stroom die uit je stopcontacten komt. En deze stroom gebruik je vervolgens voor je apparaten in huis.
 
Soms wek je meer stroom op dan je op dat moment zelf nodig hebt. Je levert dan energie terug aan het stroomnet. Hier krijg je een terugleververgoeding voor. Maar voor de teruggeleverde energie betaal je mogelijk ook terugleverkosten. Daarom is het slim om het aantal zonnepanelen af te stemmen op je verbruik. En heb je meer stroom nodig dan je opwekt? Dan levert je stroomleverancier uiteraard de stroom die je nog extra nodig hebt.
 
Meer weten? Je leest hier alles over hoe zonnepanelen werken. En hier over stroom terugleveren.
Ja, een zonnepaneel verdient zich terug. Hoelang de terugverdientijd is, hangt onder andere af van het type systeem, de aanschafprijs van zonnepanelen, het stroomtarief, hoeveelheid eigen verbruik en de hoogte van eventuele terugleverkosten. Ook is de locatie van de zonnepanelen voor een groot deel bepalend voor het rendement. Gemiddeld is de terugverdientijd momenteel 8 jaar.*

Zonnepanelen leveren je veel op: besparen op je energierekening, bijdragen aan een beter milieu doordat je zelf groene stroom opwekt én minder afhankelijkheid van je energieleverancier.

Tien zonnepanelen leveren al snel een voordeel op van ruim € 500 per jaar. Deze berekening hebben we gebaseerd op een leveringstarief van € 0,19 (incl. btw) per kWh.

Bij ons betaal je niet apart voor installatie en montage van je zonnepanelen. De totaalprijs die je op je offerte ziet is dus inclusief het installeren en monteren. En we laten het installeren graag over aan een specialist van onze servicepartner EnergieWonen. De expert op het gebied van installatie en onderhoud. Je kunt dus rekenen op deskundige installatie zonder extra kosten. In slechts 1 dag!

Ja. Zonnepanelen werken namelijk op zonlicht, niet op temperatuur. In het voorjaar en zomer wekken je panelen de meeste stroom op. Dat komt omdat de dagen langer zijn en er gemiddeld meer zon is. Hoe meer licht, hoe meer opbrengst. Zo simpel is het. Zonnepanelen wekken dus ook energie op als het bewolkt is. Alleen wat minder.

goedzitters

Zonnepanelen maakt onderdeel uit van ons Goedzitters programma.

Omdat we vinden dat onze klanten nog meer voordeel verdienen. Met onze Goedzitters korting zit je als klant van energiedirect nóg beter. Waar wacht je nog op?